נפיחות בבטן: מה יכול לגרום לה ואיך לטפל בה?

נפיחות בבטן היא תופעה נפוצה מאוד ולא מסוכנת, אבל משבשת את שגרת החיים. ככה תוכלו להקל על המטרד.

נפיחות בבטן היא תופעה שכיחה מאוד בעולם המערבי. התופעה לא מסכנת חיים, אך הקושי הפיזי והאסתטי שבה משבש את שגרת החיים. אין תרופות קסם כשמדובר בנפיחות ועל מנת לטפל בה, צריך למצוא את המקור לבעיה.

איך להימנע מבטן נפוחה?

על מנת למנוע את הופעתה של הנפיחות, מומלץ לשים לב האם קיימים מאכלים שאחרי אכילתם גורמים לנו ליותר נפיחות. ירקות ממשפחת המצליבים (כרוב, כרובית, ברוקולי) ידועים למשל כגורם מנפח. אותם ירקות מכילים כמות גדולה מאוד של סיבים תזונתיים, שלעיתים הגוף לא מצליח לפרק. כתוצאה מכך, הם נשארים הרבה זמן בגוף ומכאן מגיעה תחושת הנפיחות.

גם קטניות כמו עדשים, שעועית לבנה וגרגירי חומוס ידועים כגורם מנפח.

מומלץ להימנע משתיית משקאות מוגזים ומלעיסת מסטיק. שני אלו קשורים בתחושת הנפיחות בשל הכנסת אויר לגוף תוך כדי הלעיסה או השתייה. זאת בנוסף לממתיקים הרב כהליים, המצויים במסטיק ללא סוכר, שאינם מתפרקים בגוף.

הקפדה על אורח חיים בריא, המשלב תזונה מאוזנת הכוללת מזון טרי ולא מעובד והימנעות ממזון מטוגן ומתיבול יתר, עשויה גם כן למנוע את הבטן הנפוחה.

איך מטפלים בבטן נפוחה?

1. טלו פרוביוטיקה – פרוביוטיקה מכילה חיידקים טובים הנמצאים במערכת העיכול. יש להם יכולת לשנות את מאזן החיידקים במעי לטובת “החיידקים הטובים”. ברגע שתהיה כמות גדולה יותר של חיידקים טובים לאורך המעי, כך תחושת הנפיחות תלך ותקטן.

2. טלו תוספי אנזימי עיכול – לעיתים הנפיחות נגרמת ממזון לא מעוכל, המגיע מהקיבה למעי. תוספת אנזימי העיכול עוזרים בפירוק המזון שטרם עוכל במעי.

3. במידה והוויתור על המאכלים ה”מנפחים” לא הועילה, עשו בדיקת רגישות למזון – ללקטוז (סוכר החלב), או לצליאק (רגישות לחלבון הקמח). ייתכן והנפיחות בבטן קשורה לרגישות לאחד מהם.

4. אבחנו קנדידה – קנדידה היא פטריה הנמצאת לכולנו במערכת העיכול, אך לרוב היא במצב “שקט”. ברגע שיש התפרצות של הפטרייה, היא עלולה לגרום לבעיות שונות במערכת העיכול כולל גזים ונפיחות. אבחון הקנדידה נעשה על פי תשאול ותמונה קלינית כללית עם התסמינים האופייניים. ניתן לעשות גם בדיקת דם לנוגדנים לקנדידה, אך הבדיקה רלוונטית רק ל-4 סוגי קנדידה ויש לפחות 20. הטיפול בקנדידה כולל הוצאת הפחמימות הפשוטות מהתפריט (לחם לבן, משקאות ממותקים, פירות), צמצום צריכת הסוכרים, ולקיחת פרוביוטיקה.

לסיכום, במידה ואתם סובלים מנפיחות בבטן, בשלב הראשוני הוציאו מהתפריט קטניות וירקות ממשפחת המצליבים והוסיפו פרוביוטיקה בכמוסה. במידה ואלו לא עזרו, בקשו מהרופא בדיקת רגישות למזון. כמו כן, תמיד אתם יכולים לנסות תרופות סבתא כמו תה קמומיל ושומר, המרגיעים את מערכת העיכול.

מומלץ לקרוא גם:

לא לשמור בבטן: מה עושים כשיש בעיות במערכת העיכול?

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות