עוד משהו קטן וטוב מאיטליה: עוגיות קנטוצ’יני

קנטוצ׳יני היא עוגיה איטלקית שמקורה בחבל טוסקנה שבאיטליה והעקרון שלה פשוט מאוד – אפייה כפולה

קנטוצ׳יני הם בעצם ביסקוטי וגם באיטליה כשאומרים קנטוצ׳יני מתכוונים לביסקוטי, זה כנראה בגלל ההיסטוריה והמקור של עוגיות הביסקוטי והקנטוצ׳יני שבמקור נבדלות זו מזו רק במידה מזערית בחומרי הגלם שבהם אבל הן זהות בכל מובן אחר. היום גם כשאומרים קנטוצ׳יני מתייחסים לביסקוטי.

הקנטוצ׳יני היא עוגיה יבשה מאוד שעוברת תהליך ייבוש יחסית ארוך כלומר – אפיה מלאה של כיכר בצק יחסית יציבה ואז חיתוך של הכיכר לפרוסות דקות וארוכות והחזרתן לתנור לאפיה נוספת, שמייבשת את העוגיה לגמרי ונותנת לה את המרקם הפריך והפירורי שלה, שהולך טוב מאוד עם קפה, תה או סתם כנישנוש טעים.

העוגיה המסורתית מכילה בדרך כלל אגוזים שונים כמו שקדים וצנוברים ומתובלת בכוכב אניס. בסיס העוגיה מורכב מקמח, סוכר וביצים כאשר בד״כ אין שום תוספת של אלמנט שומני כמו שמן, חמאה או חלב וגם לא חומרים מתפיחים כמו שמרים או משפרי אפיה. היום אפשר לשחק עם התוספות איך שרוצים ורבים מוסיפים פירות יבשים, תבלינים ו/או שוקולדים למיניהם.

הכנה של קנטוצ׳יני מסורתי קלאסי היא די פשוטה. הסוד לקנטוצ׳יני טוב הוא חומרי גלם טובים ואפיה נכונה.

אין שום תוספת של אלמנטים שומניים או אלמנטים מתפיחים אז רק צריך לשחק עם התוספות, לאפות את הקנטוצ׳יני אפיה ראשונה ככיכר עד להתייצבות מלאה ואז לחתוך אותם כשהכיכר עדיין פושרת על מנת שלא יתפרקו בחיתוך.

הנמיכו את החום בתנור – כך הקנטוצ׳יני החתוכים לא ישחימו באפיה וישמרו על הטעמים שלהם ותאפו את העוגיות עד שהן פריכות לגמרי.

איך בודקים? הן עדיין יהיו רכות כשהן חמות, לכן אחרי עשרים דקות של אפיה בחום נמוך הוציאו עוגיה אחת מהתנור ותנו לה דקה להתקרר. כשהיא קרה נסו לשבור אותה ותחליטו אם היא פריכה ומוכנה או עדיין גמישה וזקוקה לאפיה נוספת.

כשהעוגיה מוכנה וקרה היא אמורה ממש להתנפץ בפה ולהעשיר לנו את החך בפירורים קטנים של עוגיה מעורבבים עם אגוזים וכל תוספת טעם שאנו מוסיפים בהתחלה.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות