המלצות לשמירה על בריאות הילדים בחורף

המלצות רופא ילדים, כיצד לנהוג על מנת למנוע ככל האפשר תחלואה בילדים בעונת החורף.

מדי חורף מופיעה התפרצות עונתית של תחלואה בשפעת, במקביל לנגיפים נוספים. המחלה וסיבוכיה שכיחים יותר בילדים מאשר במבוגרים. כדי להימנע ככל האפשר מתחלואת ילדים בעונה זו, בשפעת ובכלל, ועל מנת לשמור כמה שניתן על בריאות הילדים, מומלץ לעקוב אחר הכללים הבאים:

חיסון ילדים לשפעת

חיסון לשפעת אינו חלק מחיסוני השגרה הניתנים במדינה, אך משרד הבריאות ממליץ על חיסון כל הילדים, בכל חורף. יעילות החיסון משתנה משנה לשנה, אך גם בשנה שבה היעילות נמוכה (סביב 60% -70%), מי שחוסן לשפעת, יחלה בצורה קלה יותר. לכן, על מנת שהנגיף “לא יכנס” הביתה, חסנו את כל בני המשפחה מעל גיל חצי שנה.

חיסוני השגרה

הקפידו על מתן חיסוני השגרה, חיסונים אלו הוכחו כיעילים ביותר במניעת מחלות וכבטוחים ביותר למתחסנים. החיסונים צריכים להינתן בזמן הנכון, ורק במקרה של מחלה עם חום, יש לדחותם. תסמינים קלים, כגון נזלת, שיעול או כאב גרון אינם סיבה מספקת לדחיית חיסון השגרה.

חזרת ילדים למוסדות החינוך

הימנעו מלשלוח ילד חולה למוסדות החינוך. חשוב לזכור כי ילד חולה עלול להדביק מספר ילדים וכך נוצרת שרשרת הדבקה שקשה לעצור. אם כל הורה יקפיד לא לשלוח את ילדו החולה למסגרות השונות, יגרמו פחות הידבקויות והילדים יהיו חולים פחות.

בדיקה במרפאות ילדים

חדרי ההמתנה של רופאים בכלל, ושל רופאי הילדים בפרט, עמוסים בתקופת החורף בילדים חולים ומדבקים. חשוב לדעת כי חלק מהוירוסים הנשימתיים עוברים באויר וחלקם על ידי מגע, כולל מגע עם משטחים. הוירוסים עלולים להישאר עליהם ולהדביק גם אחרי שעות רבות. לפיכך, הימנעו במידת האפשר מהגעה מיותרת למרפאות. מתי יש לגשת לבדיקת רופא הילדים ללא דיחוי? כשיש חום גבוה, מראה חולני, הקאות, שלשולים מרובים ופריחה לא ברורה.

מניעת הידבקות בוירוסים

הקפידו על שטיפת ידיים בסבון ובמים לאחר החלפת חיתולים, שימוש בשירותים ולפני מגע עם מזון. אם יש תינוקות קטנים בבית, הקפידו לשטוף ידיים לפני מגע עם התינוק והנחו גם את האחים הגדולים לעשות כך. במידה ואחד מבני המשפחה חולה, יש להימנע ממגע ישיר עם התינוק ולאוורר את חללי המגורים.

שימוש מושכל באנטיביוטיקה

יש לזכור כי רוב המחלות בתקופת החורף הן ויראליות ואנטיביוטיקה לא תעזור בתהליך ההחלמה. יתרה מזאת, מתן אנטיביוטיקה בשנת החיים הראשונה של הילד, הוכחה כמגבירה סיכון לתחלואה בגיל מבוגר יותר (מחלות מעי דלקתיות, אסתמה ועוד). יחד עם זאת, במידה ורופא הילדים המליץ ורשם טיפול אנטיביוטי, יש צורך להקפיד על מתן הטיפול במלואו.

כניסה לגן בשנת החיים הראשונה

במידת האפשר, מומלץ לדחות את כניסת הילד לגן לתחילת האביב. חשוב לדעת! הכנסת תינוק בחורף של שנת חייו הראשונה למסגרת של גן, גוררת אחריה כמעט תמיד הידבקות של התינוק במחלות ויראליות וחיידקיות רבות. כניסה מאוחרת יותר לגן, בעונה חמה יותר, תדחה את אותן מחלות ילדות לתקופה בה הילד יגדל ויתמודד עם המחלות בצורה טובה יותר.

הטיפים באדיבות ד”ר אפי בילבסקי, מומחה למחלות זיהומיות ורופא בכיר במחלקת ילדים ג’ במרכז שניידר לרפואת ילדים

מומלץ לקרוא גם:

חורף ראשון בגן הילדים: האם יש מה לעשות כשהילד כל זמן חולה?

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות