הוראה מהרופא: מתכוננים עם הילדים לשנת הלימודים

איך מכינים את הילדים לשגרה מחדש? על מה חייבים להקפיד לקראת החזרה ללימודים ומה מומלץ לאכול? 

סוף החופש עשוי להיות קשה רגשית לילדיכם שעומדים לעבור משגרת ההנאות, והבילויים לשגרת הלימודים והחברים לכיתה. לקראת השינוי אספנו עבורכם מספר עצות מהמומחים במרכז שניידר שיעזרו לכם לצלוח את סוף החופש על הצד הטוב ביותר.

נצלו את סוף החופש להסתגלות הדרגתית לשגרה החדשה. 

דגנית בן-ניסן, הפסיכולוגית הראשית במכון להתפתחות ולשיקום הילד ממליצה לנצל את הימים האחרונים של החופש כדי להרגיל את הילד לשעות השינה והיקיצה החדשות ולערוך במשותף את הסידורים לקראת שנת הלימודים כחלק מחגיגות סוף החופש. חשוב במסגרת ההכנות לאפשר לילד להביע את תחושותיו לקראת השינוי ולשוחח עמו על העתיד לבוא.

עצות חזרה ללימודים
ארוחת עשר

הקפידו על תזונה שתסייע לילדיכם לצלוח את יום הלימודים. 

הגיע הזמן להקנות הרגלי אכילת ארוחת בוקר, אפילו פרי ויוגורט. לפי דפנה זיו בוסאני, דיאטנית ביחידה לתזונה ולדיאטה במרכז שניידר, זה מה שיעזור לשמור על ילדיכם רעננים וחדים לקראת יום הלימודים.

מומלץ לערוך יחד “מערכת שעות” שבועית לסנדוויצ’ים שתשלחו עמם לארוחת עשר. רצוי שהיא תהיה מגוונת. מומלץ לדבוק ברכיבים חלבוניים כמו גבינה, טחינה או חומוס ורק פעם בשבוע לאפשר ממרח ממותק.

כדאי לחתוך בבוקר ירקות או להוסיף פרי כלשהו ולשלוח עמם בקופסא. בכל מקרה יש להימנע מחטיף לארוחת עשר ולהימנע מלרכוש מאכל עתיר שומנים כמו בורקס בקיוסק.

מומלץ לסכם עם הילדים, שבתום יום הלימודים, הם לא אוכלים מול הטלוויזיה אלא מול השולחן. חשוב לדאוג שיאכלו ארוחה מאוזנת הכוללת מרכיב חלבוני כמו קציצת דג או שניצל, קטניות כמו חומוס או שעועית, אורז או קינואה בגזרת הדגנים וסלט ירקות.

הנהיגו בבית מספר הוראות בטיחות לקראת השנה החדשה. 

לפני החזרה ללימודים הדגישו בפני ילדיכם נהלי חציית כביש; לא עוברים שלא במעבר חצייה, לא חוצים בין מכוניות חונות או מאחורי אוטובוסים, ולא משחקים בכדור על יד הכביש. על פי פרופסור יחזקאל ויסמן, מנהל המחלקה לרפואה דחופה, עד גיל 9 מומלץ לתרגל עם הילדים חציית כביש בטוחה הכוללת הגעה עד שפת המדרכה, מבטים לכל הכיוונים ורק אז חצייה.

עצות לחזרה ללימודים
חברים לכיתה

שימו לב לחוויות עמן ילדיכם חוזר מבית הספר.

כדי להתמודד באופן תקין עם המסגרת הלימודית, על הילד לחוש שייכות לבית הספר, מסבירה הילה ארג’נטרו, מנהלת המרכז ללקויות למידה במחלקה לרפואה פסיכולוגית. על הילד לחוש בנוח עם המסגרת החברתית ועם הדמויות הסמכותיות המלוות אותו. אם מצב רוחו לא כשורה או שהחוויות שהוא מתאר אינן חיוביות, מומלץ ליצור קשר עם בית הספר ולחתור לפתרון הבעיה.

עוד באותו נושא:

המומחים ממליצים: כל מה שצריך לעשות לקראת חזרה קלה, בטוחה ובריאה ללימודים

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות