הצטננתם? ספרו לסבתא! (יש לה כמה תרופות טבעיות בשבילכם)

קוקטייל בריאות וחליטות צמחים – תרופות סבתא לצינון מאת אורנה גזית, מאמנת לאורח חיים בריא.

אם פתאום אתם שומעים בבית או במשרד סדרה של התעטשויות, ובעיקר אם מדובר בעונת החורף, סימן שמישהו בסביבתכם סובל מהצטננות.
הצטננות, לרוב, נובעת מגורם ויראלי. כלומר, היא מהמחלות הנגרמות על ידי וירוסים, ולכן אינן מצריכות אנטיביוטיקה או תרופות מירשם אחרות.

מאחר שהוירוסים הגורמים להצטננות עלולים להתפשט ולהדביק אחרים, הנה כמה פתרונות קלים וטבעיים שיבטיחו לכם שתוכלו לנצח את הצינון ולהישאר בריאים וחזקים:

משקה ג'ינג'ר עם דבש- בהודו ובסין זה ה-משקה

נוטלים מספר חתיכות קטנות של שורש זנגוויל (המוכר גם בשם הלועזי ג’ינג’ר), ביחד עם כפית דבש, בכוס מים חמים. נוצר משקה מחמם, מרגיע ומרפא, הודות למרכיבים האנטיספטיים, כלומר המחטאים, שיש בג’ינג’ר ובדבש. רק חשוב לזכור, שאם אנחנו משתמשים בדבש, אין להוסיף אותו למים רותחים. חשוב לחכות מעט שיתקרר, מאחר והדבש מתפרק ומאבד מיעילותו בטמפרטורות גבוהות.

רוצים להכין לכם קוקטייל בריאות? הוסיפו למשקה הדבש והג’ינג’ר גם מעט קינמון ומיץ לימון טרי, ותקבלו את השתייה האולטימטיבית לחורף, שהיא גם  סופר-טעימה וגם מאוד בריאה.

חליטות צמחים

חליטות צמחים הן תמיד שילוב מוצלח להקלה על תסמיני ההצטננות. חליטה אחת שאני ממליצה עליה במיוחד היא של פרחי בוגונוויליה סגולה. הבוגנוויליה היא הצמח המועדף על הרבה גננים בארץ, במיוחד גננים עירוניים. בין היתר בגלל שהיא פורחת כמעט לאורך כל השנה. כך שממש לא תתקשו למצוא בוגנוויליה סגולה בסביבה הקרובה לביתכם.
כיצד מכינים חליטת בוגונוויליה? קוטפים כמה  פרחים, שוטפים היטב וחולטים במים רותחים. תכינו לעצמכם קנקן מהחליטה הזאת ושתו ממנו לאורך כל היום. אל תשאלו למה, ככה זה עם תרופות סבתא – זה פשוט עובד!

אם לא מצאתם בוגנוויליה, לא נורא. פשוט תכינו חליטה ממקל קינמון, מסמר ציפורן (אותו תוכלו למצוא בחנות טבע), ולפחות עשרה עלי נענע. שלוש כוסות ביום של המשקה הזה ואתם מסודרים.

ועד שתבריאו מהצינון בעזרת החליטות, קבלו טיפ מצויין כדי לעזור בהקלה על הגודש באף ובגרון, שמופיע בזמן הצטננות. מדובר בשידרוג לאמבט אדי המים הרותחים שנשמנו כולנו בילדות: קחו מחבת וחממו אותו בחום נמוך עד בינוני, הוסיפו כף או שתיים של אבקת כורכום טחון (בלי מים!) ונישמו את האדים היוצאים מזה.

וחשוב לא פחות: בין שתיית חליטה אחת לשאיפת אדי הכורכום, הקפידו לנוח ולישון היטב, כדי שגם לגוף שלכם יהיה כוח להילחם.

מומלץ לקרוא גם: לא חייבים תרופות: כל הדרכים הטבעיות להורדת חום

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות