הכירו את הקוסמת: כוסמת!

בריאה, טעימה, משתלבת בהמון מאכלים ומשמשת גם כמאכל עשיר בפני עצמו

בעשור האחרון הכוסמת תפסה תאוצה ונכנסת להרבה מטבחים בעולם.

הכוסמת, שמקורה באסיה, גדלה לרב ברוסיה ובסין ומשם מייצאים אותה לרב העולם. כוסמת זה בעצם זרעי צמח, בדומה לקינואה, ולא דגן כמו שחושבים. הרבה אנשים מתבלבלים  בינה לבין גריסים או בשמם המלא גריסי פנינה אבל זה ממש לא אותו הדבר!  גריסי פנינה נעשים לרב משעורה והם דגן אשר עובר תהליך של קילוף הקליפה (מה שפוגע בערך התזונתי שלו), הקשר היחיד בין הכוסמת לבין גריסי פנינה הוא בצורתם החיצונית שלעיתים דומה.

הכוסמת, המכונה גם קאשי, נמצאת בשימוש בתרבויות שונות. בצרפת וברוסיה משתמשים בקמח שמופק מהכוסמת להכנת חביתיות צרפתיות או בליני שהוא סוג של פנקייק.

במזרח אירופה היא משמשת להכנת דייסה מלוחה וביפן מכינים ממנה את אטריות הסובה הטעימות והבריאות.

את הכוסמת אפשר לבשל בסיר עם מים חמים כמו פסטה והיא יכולה לשמש כחלק ממנה חמה, כתוספת לדג או בשר, להכנת סלט חם או קר והיד עוד נטויה.

אני אוהב לבשל אותה במים, כרבע שעה, עד שהיא אל דנטה כמו פסטה, מעט קשה ומשם להתייחס אליה כמו אורז לריזוטו. נתחיל בלהשחים קלות בצל, גזר וקולורבי, נמליח ונפלפל, נוסיף טימין טרי קצוץ, מעט יין לבן ומים או ציר ירקות. נערבב תמידית למשך כחמש דקות. נסיים בפרמזן מגורד וכף שמנת מתוקה ויש לנו ריזוטו כוסמת לתפארת איטליה ( בתקווה שהם לא יכעסו עלינו על זה ).

לסיכום, כוסמת היא בריאה, טעימה, משתלבת בהמון מאכלים ומשמשת גם כמאכל עשיר בפני עצמו. כוסמת יכולה לשמש כסלט חם או קר, תוספת למנות, ריזוטו מדהים ומיוחד ויש גם קמח כוסמת שממנו אפשר להכין לחמניות, פנקייק ובאמת מכאן כל האופציות פתוחות בפנינו.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות