מקיימים יחסי מין לא מוגנים? היזהרו ממחלת המין מיקופלסמה גניטליום

הדבקה בחיידק מיקופלסמה גניטליום – האם אתם נמצאים בסיכון ואיך תמנעו הידבקות?

במחקר שנערך בבריטניה, והתפרסם בכתב-העת המדעי International Journal of Epidemiology, נמצא כי מיקופלסמה גניטליום (Mycoplasma Genitalium), חיידק קטן שחי על תאי האפיתל הריסי של דרכי השתן ומערכת הרביה בבני האדם, מועבר באמצעות מגע מיני לא-מוגן ולכן ניתן להגדיר הדבקה בו כמחלת מין (STD).

החיידק עצמו אינו חדש: הוא התגלה לראשונה בשנת 1981. מזה שנים ידוע כי הוא עשוי לגרום לדלקות בדרכי השתן ובמערכת הרבייה, הן אצל נשים והן אצל גברים. הוא אף עלול לפגוע בפוריות האישה.

קיים קשר בין פעילות מינית לא-מוגנת לבין הידבקות בחיידק

באמצע שנות ה-90 עלה החשד כי קיים קשר בין פעילות מינית לא-מוגנת לבין הידבקות בחיידק. במחקר נמצא כי הדבקה במיקופלסמה גניטליום נפוצה יותר בקרב אנשים שהיו להם לפחות 4 פרטנרים שונים ליחסי מין במהלך השנה האחרונה, לעומת אנשים שהיה להם, לכל היותר, פרטנר אחד ליחסי מין.
עוד נמצא כי ההדבקות בחיידק היתה נפוצה יותר בקרב אנשים שקיימו יחסי מין ללא שימוש בקונדום, יחסית לאנשים שקיימו יחסי מין תוך שימוש בקונדום. בקרב אנשים שלא קיימו מעולם יחסי מין – לא נמצאה כל עדות לנוכחות החיידק. בעקבות ממצאים אלה נקבע רשמית כי הידבקות במיקופלסמה גניטליום מוגדרת כמחלת מין.

מהם התסמינים?

רוב האנשים שנדבקים בחיידק אינם מראים סימנים מיוחדים: אצל 94% מהגברים ו- 56% מהנשים לא יופיעו כל סימפטומים להדבקה. בקרב שאר הנדבקים, יופיעו התסמינים הבאים:
אצל גברים, עלול החיידק לגרום לדלקת בצינור השופכה. הסימפטומים שלה הם תחושה חזקה של צריבה בעת מתן שתן והפרשות לא נעימות מן הפין.
אצל נשים, עלול החיידק לגרום לדלקות בצוואר הרחם ובאגן הירכיים, וכן לזיהום באיברי הרבייה הנשיים. זה עלול להוביל לכאבים בבטן התחתונה, כאבים ודימום בעת קיום יחסי מין. במקרים חמורים במיוחד גם לפגיעה בפוריות.

אז איך להימנע מהדבקה בחיידק?

הדרך הטובה ביותר להימנע מהידבקות בחיידק היא לקיים יחסי מין עם פרטנר קבוע ומוכר. כמו כן להשתמש בקונדומים להגנה מהדבקה במחלה זו, כמו גם במחלות מין אחרות.

מה הטיפול בחיידק?

בשל המבנה המיוחד של חיידק המיקופלסמה גניטליום, האנטיביוטיקות הרגילות שניתנות במקרים של מחלות מין, אינן אפקטיביות לטיפול בחיידק זה. במידה ואתם סובלים מדלקות חוזרות בדרכי השתן או במערכת הרביה, והאנטיביוטיקה אינה מצליחה לעזור לכם, הדבר עשוי לעורר את החשד שנדבקתם במיקופלסמה גניטליום. במקרה זה, הטיפול המתאים הוא שימוש באנטיביוטיקות כגון אזיתרומייצין.

מומלץ לקרוא גם:

כל מה שרצית לדעת על אמצעי מניעה לנערות

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות