שלא יעבדו עליכם: האם מוצרים “ללא סוכר” הם באמת יותר דיאטטיים?

כל האמת שאתם צריכים לדעת על מוצרים דיאטטיים "ללא סוכר"

בתרבות השפע של היום, רובנו מחפשים “שלווה קלורית”, כדי לאזן את השנים של אכילת מוצרים מתועשים מלאים בסוכר ופחמימות. עולם השיווק הבין את הרצון הזה. מוצרים רבים מנסים להראות מושכים על ידי תגיות כמו דל שומן, דיאט או ללא סוכר. העובדה הזאת מקשה מאוד על ההתמצאות במה באמת בריא ונכון לנו לאכול.

האם מוצר הדיאט הם באמת דיאטטיים?

באופן הפוך למה שאנחנו חושבים, מחקרים מעלים חשד כי מוצרי הדיאט וללא הסוכר, יכולים דווקא לגרום להשמנה. באופן מפתיע – משתתפים במחקר ששתו משקאות דיאט, היו בסיכון גבוה יותר לפתח בעיות בריאות כמו השמנה, יתר לחץ דם, סוכרת ועלייה ברמת השומנים בדם. השערת החוקרים היתה, כי עצם צריכת מתוק ללא קלוריות גרמה לצורך בפיצוי קלורי ממזונות אחרים.

ועוד משהו שחשוב לדעת: ההגדרה “ללא תוספת סוכר” משמעותה שלמוצר לא התווסף סוכר ממקור חיצוני. עדיין, המוצר יכול להכיל כמות גדולה מאוד של סוכר מחמאה, קמח ועוד. כך למשל שוקולד: בחפיסת שוקולד ללא תוספת סוכר יש כ- 450 קלוריות. זוהי כמות קלוריות גדולה בהתחשב לתוויות המפתה “ללא תוספת סוכר”. ההבדל הקלורי בין שוקולד ללא תוספת סוכר ועם תוספת סוכר הוא 100 קלוריות בלבד. זאת אומרת שאין הבדל מאוד משמעותי.

קהל היעד למוצרים ללא סוכר הם בעיקר אנשים עם סוכרת או אנשים בעלי רמות סוכר גבוליות. אדם בריא שעושה דיאטה לירידה במשקל ורוצה לאכול מדי פעם משהו מתוק, לא צריך לקנות מוצרים כאלו משום שהם לא יפיקו תועלת לדיאטה שלו.

בעיה נוספת במוצרים ללא סוכר היא תכולת השומן הגבוהה בהם. אם ניקח שוב את השוקולד ללא סוכר, הוא אמנם יכיל קצת פחות קלוריות לעומת שוקולד עם סוכר, אך כדי לתת לו טעם אטרקטיבי – הגדילו בו את כמות השומן.

זאת ועוד: יש בעיה תפיסתית בתווית ה”דיאטטית”, שיוצרת תחושה שאפשר לאכול בלי גבול, יחסית למזון “רגיל”. התחושה הזאת גורמת לכך שאין שינוי מהותי בהתנהגות האכילה, מה שלא יגרום לירידה במשקל או שינוי באורח חיים.

בשורה התחתונה – שלא יעבדו עליכם

עדיף לכלול בתפריט מעט מוצרים “ללא סוכר” ולבסס את רובו על מוצרים לא מתועשים שאינם מכילים הרבה קלוריות, כמו ירקות. אפשר לצרוך כמות קטנה של מוצרים עתירי קלוריות, ובלבד שיהיה להם ערך בריאותי נוסף, כמו קוביית שוקולד שבעים אחוז מוצקי קקאו. עדיף לאכול נכון מאשר לצרוך מוצרי דיאט. שווה להשקיע במוצרי מזון שמכניסים לגופנו מרכיבים טובים ולא לשלם על מוצרים שמכניסים לגופנו מרכיבים שליליים, גם אם הם טעימים.

מומלץ לקרוא גם:

המלצה של דיאטנית: שינויי התזונה לסובלים מרמת סוכר גבוהה בדם

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות