בלי לחץ: איך ומתי כדאי להשתמש בסיר לחץ

טיפים לשיטות העבודה ותבשילים שמתאימים לבישול עם סיר לחץ.

לא סתם קוראים לו “סיר לחץ”, יש בו משהו מלחיץ. מילדות אני זוכרת את אמא שלי צורחת לכל בני הבית לצאת מהמטבח כי היא הולכת לפתוח את הסיר. יש בסיר הזה אלמנט לא ידוע, מה נמצא בו, איך זה התבשל והאם הוא לא יתפוצץ.

אני שמחה לבשר לכם שלא עוד! שנים לא ניסיתי להשתמש בסיר הלחץ וטעיתי. יש היום דור חדש של סירים מעולים, נוחים לעבודה ומאד בטוחים. כשאני מבשלת היום בסיר הלחץ אני ממש כועסת על עצמי שלא השתמשתי בו קודם. הזריזות והמהירות שהאוכל מוכן בו – פשוט לא ייאמן, קיצור תהליכים של שעות והתוצאה פשוט מעולה.

בבישול בסיר לחץ אנו מגיעים לחום וללחץ יותר גדול מרתיחה, לעיתים אפילו ל – 120 מעלות. לכן האוכל מתבשל הרבה יותר מהר.

כמה טיפים חשובים

  • סיר לחץ לא משאירים על האש והולכים להוציא את הילד מהגן. חייבים להיות קשובים היטב ולפעול בדיוק לפי ההוראות שמגיעות איתו.
  • חשוב לטגן את כל מה שזקוק לטיגון כמו בצל,  ירקות או בשר לפני שסוגרים את המכסה.
  • את הסיר אין למלא לגמרי ועדיף רק עד חציו, כדי לא להוסיף לחץ מיותר לסיר. תמיד עדיף לתבל בסוף התהליך שהרי אי אפשר לפתוח את הסיר באמצע ולתקן תיבול אז אני מעדיפה מעט מלח מעודף.
בלי לחץ: איך ומתי כדאי להשתמש בסיר לחץ
סיר לחץ

מה כדאי לבשל בסיר לחץ?

באופן עקרוני אפשר לבשל הכל, אבל חשוב לי לציין שבגלל הלחץ שבו, חלק מהתבשילים ייצאו מכובסים, כאלה שיצא להם לגמרי המיץ. תבשיל גולש למשל יצא טיפונת פחות טעים לדעתי מתבשיל שהתבשל לאט על הגז, אבל מאד בריא לבשל אותו בסיר כזה מכיוון שאין חימצון של המזון וכמובן מהירות הזמן שבו הבשר נעשה רך ונימוח היא תענוג.

קטניות זה חובה לבשל בסיר הלחץ. חומוס, עדשים, שעועית ומאש כולם מתבשלים בשליש מהזמן ויוצאים נפלא.
מרקים, תבשילי ירקות למיניהם ואפילו סתם ירקות מאודים יוצאים מעולה ושומרים על ערכים תזונתיים גבוהים.

לסיכום, מאד מומלץ במיוחד אם אתם קצרים בזמן. האוכל מוכן הרבה יותר מהר ואם תשמרו על הכללים המסודרים זה מאד בטוח וחסכוני. בהצלחה.

מומלץ לקרוא גם: האם אפשר להכין עוגה או פשטידה בטוסטר אובן?

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות