זוגיות פרק ב’: איך נמנעים מכל הטעויות שעשינו בפרק א’?

איך ללמוד מהטעויות שעשינו בפרק א' ולגרום לזוגיות החדשה להצליח? הפסיכולוגית יעל לי מסבירה.

אחרי הגירושין לקחתם קצת זמן להתאושש, לחזור לזירת הפנויים והפנויות, והלא יאומן קורה: התאהבתם שוב. האם הפעם, תעשו את זה טוב יותר?

הסטטיסטיקה, לצערי, אומרת שלא. יותר פרקי ב’ נכשלים מאשר פרקי א’. מפתיע, לא? הייתם חושבים שנלמד משהו מהסיבוב הראשון, או לפחות נלמד מה לא.

חוזרים על אותן טעויות

אבל כנראה שאנחנו לא ממש לומדים “מה לא”. לפעמים אנחנו לומדים “מה לא” עם האשה או הגבר הספציפיים שהיו אתנו בפרק א’. אולי אנחנו לומדים לא לבחור בהם או שכמותם, או מפיקים לקחים על איך היינו צריכים להיות אחרת, איתם. אבל לא פעם אנחנו לא לומדים לבחור אחרת. לבחור במישהו שבעזרתו, לא רק שנלמד לעבור את המשוכות אתו, אלא שהוא עצמו לא יציב בפנינו את אותן המשוכות המכאיבות, את אותם המכשולים, שהפכו את הזוגיות הראשונה לבלתי נסבלת כל כך, ששילמנו מחירים גבוהים כדי להיפרד ממנה. אנחנו, והילדים שמשלמים אתנו. אבל הסטטיסטיקה מראה, שרובנו בוחרים לפרק ב’ טיפוס לא מאוד שונה מפרק א’…

הסתכלו פנימה

אם אנחנו לא לומדים ממה אנחנו תרמנו לפירוק הקשר הראשון, ולא לומדים לעשות קשר אחרת, להתנהל אחרת, אם לא ברור לנו מה החלק שלנו בכשלון הזה, ואנחנו מסתפקים ב”לא התאמנו” או “הוא לא היה הזיווג שלי”, אזי שלא באמת למדנו על עצמנו שום דבר חדש. ואם לא למדנו על עצמנו שום דבר, אזי עולים הסיכויים שנשחזר גם בפעם הבאה את מה שעשינו בפעם הראשונה.

אז איך לומדים?

במקום להפנות את האנטנות החוצה, לזהות תמרורי אזהרה בבחירה בבן זוג חדש, נרצה להפנות את האנטנות… פנימה. אל תוכנו.
עלינו לבחון עם עצמנו מה קורה לנו בקשר זוגי? מה מתעורר בנו? איזה חלקים מופעלים בי כשאני בקשר? אני נוחה לכעוס? או לדבר בפולנית? או נוטה להיעלב? או … להעליב? מה מתעורר בתוכי? כמיהה, חוסר אמון, תלות, געגוע, בוגדנות, כעסנות, קנאה, פחד, ביקורתיות, רגישות לביקורת? כל אלה קובעים איך הזוגיות הבאה שלנו תהיה. כי הם כולם יהיו גם שם.

אז לפני הכניסה לפרק בי”ת, יש לברר עם מה אנחנו באים אליו. אנחנו! לא רק מה אנחנו פוגשים.
איך עושים את הבירור הזה? יש הרבה דרכים: לדבר עם חבר, להתייעץ עם יועץ, או לפנות לתהליך. יש כאלה שמנהלים יומן או פונים לתרגול רוחני או רגשי כזה או אחר. יש המון דרכים וכולן מובילות לאותו מקום: הפניית האנטנות פנימה.
אגב, זה לא רק יעיל, על הדרך זה גם יכול להיות מענין. כי מה מעניין אותנו יותר מאשר… מה מפעיל אותנו עצמנו?

מומלץ לקרוא גם: זוגיות פרק ב’: איך מתמודדים עם הילדים של בני הזוג?

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות