מה עושים כאשר מטמפררים שוקולד והוא לא מתייצב?

כל מה שאתם חייבים לדעת!

כל מי שמתעסק בשוקולד יודע שעל מנת להכין פרלינים ולעבוד עם שוקולד, הוא חייב לעבור תהליך של המסה ולהביא אותו לטמפרטורות מאוד מסוימות לעבודה.
שוקולד הוא מוצר מפונק וחם מזג עם מצבי רוח ורצונות משלו, ובסופו של יום לא משנה כמה נטמפרר אותו לפי הספר, אם הדבר הכי קטן לא מוצא חן בעיניו, הוא לא ישתף פעולה – לכן חשוב מאוד להכיר את השוקולד ו״לדבר״ איתו.
אם הוא לא מתייצב, זה אומר שחם לו. טמפרטורת העבודה עם שוקולד מריר היא בין 32 – 31 מעלות, בהנחה שטמפרטורת החדר בזמן הטמפרור נמוכה מטמפרטורת העבודה עם השוקולד, כלומר כשאנחנו עובדים עם שוקולד בתקופות חמות חשוב לעבוד בחדר ממוזג וקר. אם הוא עדיין לא מתייצב חשוב שנעבוד על משטח קר ואם המשטח לא קר מספיק אז נכניס מגש ישר למקרר ואז נעבוד עליו אחרי שקיררנו אותו (חשוב לנגב אותו כדי להמנע מהתעבות של נוזלים על המגש הקר) וניתן לשוקולד להתייצב במקרר.
בסופו של דבר, השוקולד יודע להגיד לנו בדיוק איך הוא מרגיש. האתגר שלנו הוא לדעת לקרוא אותו! במידה והשוקולד אומר לנו שחם לו, אנחנו צריכים לקרר אותו כמה שיותר. תהליך הקירור יעודד היווצרות של קריסטלים בשוקולד שבהמשך יגרמו להתייצבות טובה ויפה של השוקולד אבל עד אז הוא עדיין יהיה במרקם נוח לעבודה.
לפני העבודה חשוב לעשות בדיקה על מנת לבדוק שהוא מטומפרר. מניחים שכבה דקה של שוקולד על נייר או על משטח קר, אם השוקולד מטומפרר הוא יתייצב תוך מספר שניות ואם לא, הוא גם יתייצב אבל יקח לו הרבה יותר זמן.
חשוב לנסות לחשוב על השוקולד כייצור חי שצריך ויטמינים. הטמפרור הוא הדרך שלנו להחדיר לשוקולד את הויטמינים שהוא צריך.
אם אין לו מספיק ויטמינים הוא לא יתפקד כראוי ולכן נצטרך להמשיך לתת לו עוד ויטמינים. איך? או ע״י קירור על שיש קר או ע״י הוספה של שוקולד מטומפרר שכבר עשיר בויטמינים האלה ואיחודו עם השוקולד המומס בעזרת בלנדר מוט על מנת שלא יהיו גושים.
בסוף עוד תהיו חברים טובים!

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות