דלקת גרון: למה היא נוצרת, איך מטפלים בה ומדוע יש דלקות חוזרות?

ד"ר אופיר בר-און  מסביר איך להתמודד עם דלקות גרון חוזרות.

אחת הסיבות השכיחות ביותר לשימוש תכוף באנטיביוטיקה היא זיהומים בדרכי הנשימה העליונות והלוע (הגרון).
הלוע הוא אחד האיברים הראשונים להיפגע בזיהומים כאלה, שכן הלוע עשיר ברקמה לימפטית, שהיא כמו שומר סף שמגן על הגוף מפני כניסה של גורמים מזהמים.

מה הסיבה לדלקות חוזרות בגרון?

ישנן 3 סיבות אפשריות לחזרתיות של זיהומים בגרון (בלוע):
1. שיעור ההדבקה – זיהומי לוע הם יחסית קלים להדבקה, בין אדם לחברו, ככל שקיימת צפיפות של אנשים במקום הימצאו של האדם, ובעיקר כשמקום זה הוא מקום סגור (למשל, ילדים בכתה, קבוצת עובדים במשרד וכדומה).
2. גורמים הקשורים לחולה עצמו – ישנם אנשים עם מערכת חיסון פחות חזקה שנדבקים יותר בזיהומים, גופם של אנשים בגילאים שונים מגיב אחרת לאנטיביוטיקה, גם השלב שבו מתחילים לקחת את האנטיביוטיקה וכן אי-התמדה בנטילת האנטיביוטיקה למשך 10 ימים רצופים (גם לאחר שנגמרו הסמפטומים) – משפיעים על חזרתיות של זיהומי גרון.
3. גורמים הקשורים במחוללי הזיהום עצמם – החיידקים והנגיפים עשויים לפתח עמידות לטיפולים השונים. אדם אף יכול להיות נשא של חיידק, מבלי לפתח את המחלה, ולהדביק אנשים אחרים. למשל, אחד החיידקים הנפוצים ביותר הגורמים לזיהום בגרון הוא חיידק סטרפטוקוק, ואנשים עשויים להיות נשאים שלו.

אז מה עושים במקרה של דלקות גרון ?

ראשית, יש לפנות לרופא המשפחה עם הבעיה, ובנוסף ניתן להיוועץ גם ברופא אף אוזן גרון. כמו כן מומלץ לפנות לרופא מומחה במחלות זיהומיות. הבדיקה העיקרית שכדאי לבצע היא משטח גרון.

מומלץ לקרוא גם: הילד סובל משיעול טורדני – מה עושים?

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות